BOS Pivovar Boskovice
Bylo, nebylo, když se zrovna smrákalo, ptáčník Velen žijící v lesích kolem dnešních Boskovic hostil nečekanou návštěvu. Brněnský kníže se ztratil při lovu, ale zachránila ho Velenova pohostinnost. Nabídl mu dubovou lázeň a dobrou večeři. Za svou štědrost Velen získal panství na sever od Brna a jeho znakem se stal sedmizubý hřeben, symbol jeho pohostinnosti. Už nebudu chodit bosko více! Zařval Velen, když zakopnul na staveništi hradu. Vznikl milý název, malebné město a poctivé pivo.
V Boskovicích nenajdete žádné rychlokvašky. Dbáme na čistotu piva, jeho čerstvost a potřebnou dobu zrání. Nepoužíváme žádné extrakty a náhražky, abychom snížili výrobní náklady. Naše zákazníky učíme o pivních vadách, aby si kdykoliv sami mohli zkontrolovat, že je naše pivo kvalitní.
Subcategories
-
Spodně kvašená piva
<p>V současnosti tvoří spodně kvašená piva větší část světové produkce. Pro tento proces kvašení je specifický kvas v otevřené kvasné kádi. Důležité jsou teploty, které jsou nižší, než u svrchně kvašených piv, a to v rozmezí 10 až 12 stupňů. V průběhu se sbírá pěny z povrchu, aby nedocházelo k propadu do piva. Takto vzniká tradiční pivo, které si u nás můžeme dát v každé tuzemské hospodě.</p> -
Svrchně kvašená piva
<p>Tento postup je v tuzemsku nedlouho, ale stoupá u pivovarníků k velké oblibě. Pivo nemusí ležet příliš dlouho v kádích jako spodně kvašené a kvasí za vyšší teploty 15 až 20 stupňů, což není tak technologicky náročné. Pivo má po většinu výraznější chuť a je sladší. </p> -
Pivní sklenice
<p>Co si budeme, pivo chutná nejlépe vychlazené na správnou teplotu ze skla. Pokud si ho chceš vychutnat stylově, tak máš možnost si vybrat jedinečné sklo BOS a naplno prožít chuť tvého oblíbeného piva. </p> -
Něco na památku
<p>Lákáš dámy na sbírku motýlů? Co takhle sbírka pivních tácků? Rozšiř svoje portfolio a zaboduj!</p>